Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Prefectul de Timiș a cerut verificări la firmele care se ocupă de deszăpezire în județ

Conform prognozei meteorologice, la noapte, temperaturile vor scădea la – 16 și chiar – 17 grade, iar de mâine seară vor începe, din nou, ninsorile. Vremea se va încălzi în Timiș vineri și sâmbătă, când sunt preconizate precipitații mixte și polei. Până atunci însă au apărut și probleme.

Circulația în județ se desfășoară în condiții de iarnă, iar prefectul Eva Andreaș a solicitat verificări la firmele care efectuează deszăpezirea având în vedere că a văzut utilaje care circulau cu lama ridicată și fără să arunce material antiderapant.

„Prefectul județului Timiș a afirmat că nu e normal ca utilajele de deszăpezire să plimbe GPS-ul, doar ca să arate că circulă, fără a deszăpezi drumul”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Consiliul Județean Timiș a anunțat, deja, că reziliază contractul de deszăpezire pentru drumurile județene aferent zonei doi respectiv cu societățile comerciale Eldiclau SRL și Homestrade SRL care se ocupau de deszăpezire în localitățile Pișchia, Cenei, Orțișoara, Carani și în zona Aeroportului Timișoara.

În Comitetul Județean de Iarnă s-a pus în discuție problema suspendării cursurilor în învățământul preuniversitar din cauza gerului, însă inspectorul școlar general adjunct, Francisc Halasz, a afirmat că, în momentul de față, nu sunt solicitări, existând doar întârzieri ale cadrelor didactice care fac naveta.

Au fost evaluate medical și transportate la adăposturile special amenajate patru persoane fără adăpost. Având în vedere ninsorile abundente, autosanitarele SAJ și ISU SMURD ar putea înregistra timpi de sosire la caz puțin mai mari. Continuă patrularea, identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate.

sursa: tion

leave a reply