Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PORȚI DESCHISE LA ȘCOALA DE MUZICĂ

Scoala Gimnazială de Muzica “Filaret Barbu” din Lugoj a organizat astăzi începând cu ora 10 “Ziua Porților Deschise”. Evenimentul a fost destinat părinților, dar și  copiilor de la grădinițe care au avut posibilitatea să vină și să cunoască unitatea de învățământ și profesorii și să se hotărască dacă o vor alege în anul ce va urma. Școala de Muzică lugojeană este una dintre instituțiile de învățământ recunoscute la nivel național, elevii săi fiind premiați la diverse concursuri de profil atât naționale, cât și internaționale. În cadrul evenimentului, elevii au susținut și o demonstrație pentru viitorii colegi și pentru părinții lor.

 Liliana Bidiviu, director Școala de Muzică Filaret Barbu:

Astăzi am pregătit un concert, iar participanții la acest concert vor fi cei mai mici dintre elevii noștri, dar elevi care au fost recompensați cu premii naționale și internaționale, elevi care sunt viitori muzicieni despre care noi suntem convinși că vor cânta pe marile scene ale lumii. Ei vor oferi un spectacol, de scurtă durată, bineînțeles cu Corul Armonia al Școlii, dirijat de doamna profesor Claudia Crețiu în fața părinților și în fața copiilor, sperând în acest fel să îi atragem pe copii în primul rând și pe părinți să își dea seama de calitatea actului didactic la școala noastră și de avantajul de a avea în oraș o școală unde să se studieze un instrument muzical.

 Pentru anul următor școlar Școala de Muzică Filaret Barbu are o singură clasă pregătitoare formată din 25 de locuri, însă această clasă face parte din învățământul de masă. Învățământul cu program integral de muzică începe din clasa I. Practic copilul începe să studieze unul dintre cele două instrumente principale, vioară sau pian abia din clasa I.

 

leave a reply