Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PESTE 50 DE NOTIFICĂRI PENTRU TERENURI NEÎNGRIJITE

Anul trecut a fost aprobată în Consiliul Local Lugoj o hotărâre care prevedea majorarea impozitelor pentru proprietarii care își lăsă terenurile neîngrijite. În consecință, echipe ale Departamentului Tehnic al Primăriei împreună cu Poliția locală au efectuat verificări în teren. Astfel, până la începutul iernii, au fost identificați 52 de cetățeni care nu și-au îngrijit terenurile. Aceștia au fost notificați și au remediat situația, fără se se ajungă la majorarea impozitelor. Conform reprezentanților primăriei, un singur teren a rămas neîngrijit, asta pentru că a fost vândut între timp.

Cristian Galescu, viceprimarul municipiului Lugoj (PSD):

Am recurs la trimiterea pe teren a unei echipe mixte din partea Departamentul Tehnic din Primăria Lugoj și a Poliției Locale și au identificat un număr de 52 de cetățeni ai orașului care aveau terenuri care erau neîngrijite sau aveau pe ele deșeuri menajere. Au fost notificați acest cetățeni ca în curs de o lună să recurgă la curățarea și igienizarea acestor terenuri și în urma acestor notificări toți în afară de unul singur și-au îndeplinit ce au avut de făcut, adică și-au curățat și igienizat terenurile. A rămas un singur cetățean care din cauză că a vândut terenul între timp nu a putut fi sancționat deoarece noul proprietar nu era în termen cu aceste hotărâri și aceste lucruri. Consider că a fost un succes această acțiune pentru că cetățenii au conștientizat faptul că nu pot lăsa așa terenurile lor și și-au adus terenurile la o stare foarte bună.

 Verificările terenurilor vor fi reluate în curând. Reprezentanții Primăriei fac apel la cetățeni să își igienizeze proprietățile pentru a nu se ajunge la majorarea impozitelor. În caz contrar aceștia ar putea plăti cu 300% mai mult pentru terenurile depistate cu vegetație și cu iarbă foarte mare, și cu 500 % mai mult, dacă au pe terenuri și deșeuri din construcții sau menajere.

leave a reply