Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Patru români participă la Ultramaraton, cel mai greu de pe planetă

Patru români participă la Ultramaraton, cel mai greu de pe planetă: 630 de kilometri la Polul Nord. România are un record în istoria competiției: Tiberiu Uşeriu este singurul sportiv care a câştigat Ultramaratonul doi ani consecutiv.

Un sportiv din Aiud, Levente Polgar, va fi primul concurent cu dizabilităţi acceptat vreodată la Ultramaraton. Un pariu pe care vrea să îl câştige şi Avram Iancu, românul care a înotat de-a lungul Dunării. Acum, este bibliotecarul de la Ultramaraton.

În premieră, o româncă s-a înscris şi ea la Ultramaraton. A avut un accident grav şi spune că înșelat deja moartea. Aşa că vrea să intre în Cartea Recordurilor. Una dintre provocări este să reziste 630 de kilometri cu sania pe care va trebui să o tragă în urma ei.

Pentru 6633 Arctic Ultra cu toții au făcut antrenamente extreme. Au dormit în zăpadă, iar în cele mai geroase zile făceau baie la copcă.

23 de sportivi intră acum în cursă. România este a doua națiune cu un număr de 4 participanți, după Zimbabwe cu 6 alergători.

leave a reply