Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PASARELA CFR, ÎN DEGRADARE

Pasarela CFR din Lugoj se află într-o stare avansată de degradare. Unul dintre stâlpii de susţinere este fisurat şi ar trebui de urgenţă consolidat. Nu este o problemă nouă, situația este cunoscut de ani de zile. Francisc Boldea, edilul- șef al orașului spune că intenționează investirea unei sume considerabile pentru refacerea pasarelei, însă se așteaptă ca cineva să realizeze expertiza.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

 Pasarela CFR o moștenim de 50 de ani cu aceleași probleme. Nu s-a mai făcut nimic, se credea că este a CFR-ului, dar nu este așa. Până la urmă a venit momentul să ne ocupăm și de ea. Am prins încă din iarnă o sumă de 25.000 de lei în buget și așteptăm ca cineva să ne facă expertiza. Vrem să investim 3 miliarde pentru a o reface complet, să arate cu totul altfel, dar prima dată trebuie să se aprobe expertiza. Aceasta a fost aprobată în bugetul local, urmând ca acum să fie scoasă din nou la licitație, iar după aceea să o scoatem pentru execuție.

Pasarela prezintă probleme mai ales la primul tronson, unde la unul dintre stâlpi este crăpat betonul. De asemenea straturile de bitum sunt stricate și vor trebui complet date jos și făcută o altă cale de rulare. Primarul Muncipiului Lugoj spune că lucrările vor fi efectuate în acest an.

leave a reply