Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Oraşele Braşov şi Oradea sunt cele mai căutate din România

Oraşele Braşov şi Oradea sunt cele mai căutate oraşe din România, aşa reiese din studiul „Oraşe şi cartiere din România”, publicat miercuri de platforma online Storia.ro. Informaţiile au fost culese online, timp de zece luni de zile, pe baza unui chestionar la care au răspuns 260 de mii de respondenţi din toata ţara, marja de eroare fiind de 0,2%.

Studiul a fost făcut pe baza percepţiei celor care au completat aceste chestionare.

Managerul platformei de anunţuri imobiliare, Dan Puica: Top 5 oraşe din România, pe media criteriilor măsurate de către noi sunt Braşov, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu şi Piteşti. La coada clasamentului se regăsesc Alexandria, Focşani, Brăila, Călăraşi şi Reşiţa.

Transilvania ocupă 90% din Top 10, cu oraşe precum Braşov, Timişoara, Oradea, în vreme ce Moldova şi Dobrogea, judeţele Teleorman, Bacău, Brăila sunt la coada clasamentului. Bucureştiul este un oraş al extremelor, deşi cartiere bucureştene se regăsesc adesea în Top 5 cartiere, la nivel naţional. Bucureştiul, ca şi oraş, este pe locul 17, ceea ce ne arată că este o mare diferenţă privind percepţia locuitorilor, în funcţie de cartierul din Bucureşti în care locuiesc.

Cele mai bune scoruri au fost înregistrate pe partea de siguranţă şi acces la magazine.

Cu alte cuvinte, România este o ţară sigură, în care shoppingul este uşor de accesat.

La coada clasamentului, din nefericire, stau costul traiului zilnic şi accesul facilităţile medicale.

sursa: Rador

leave a reply