Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ORA PĂMÂNTULUI MARCATĂ LA LUGOJ ȘI TIMIȘOARA

Lugojul se alătură miilor de oraşe din întreaga lume care sărbătoresc „Ora Pământului”, acţiune de amploare care urmăreşte sensibilizarea oamenilor asupra schimbărilor climatice dure care afectează planeta. Astfel că sâmbătă, între orele 20.30 și 21.30 iluminatul public și cel architectural din oraș va fi oprit. În plus, corul Madrigal și elevii Școlii de Muzică Flilaret Barbu vor susține un recital în fața Universității Europene Drăgan, dacă vremea o va permite. Poliția locală va fi cea care va asigura securitatea pe tot parcursul manifestării.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Ca în fiecare an, și anul acesta păstrăm tradiția și dăm o importanță deosebită orei pământului, ce va avea loc sâmbătă, 24 martie, între orele 20.30- și 21 30. Corul Madrigal- Marin Constantin, împreună cu copiii de la Școala de Muzică și Arte Plastice Filaret Barbu vor susține un recital în fața Universității Europene Drăgan, dedicat zilei pământului. Va fi afectat iluminatul public din zona centrală timp de o oră. Toate aceste lucruri se vor desfășura în condițiile în care nu va ninge sau nu va fi foarte frig să pună în pericol sănătatea copiilor, pentru că sunt copii de la clasa I până la clasa a VIII-a

Dacă la Lugoj se vor stinge becurile de ora pământului, la Timișoara acestea vor rămâne aprinse. Primarul Nicolae Robu a ales un mod cu totul și cu totul inedit de a marca acest eveniment. Sâmbătă, de la orele 20.00, sub sloganul Daruiește naturii energia ta!”, timișorenii sunt așteptați în Piața Libertății, unde se vor afla 10 telescoape astronomice, prin care vor putea privi cerul, iar pe scenă va fi susținut un spectacol cu Peregrinii și Deep 6 Project, moment ce va îmbina dansul cu focul.

leave a reply