Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Operație complexă efectuată în premieră la Timișoara unui pacient de 14 ani

O operație complexă pe creier a fost efectuată în premieră la Spitalul Județean din Timișoara unui adolescent de 14 ani.

Managerul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu, anunță că o echipă de medici a dus la bun sfârșit o intervenție chirurgicală tânărului care suferea de o malformație arterio-venoasă la nivelul creierului.

“Zilele acestea o echipă coordonată de dr. Cristian Mihalea – CHU Bicetre, Paris, Franța și formată din dr. Adrian Tutelcă și dr. Cătălin Juratu a efectuat 6 intervenții în permieră națională de embolizare a malformațiilor vaselor de sânge de la nivelul creierului (anevrisme) – patologii grave ce duc la accidente vasculare cerebrale și de multe ori, deces. Cea mai importantă intervenție salvatoare a fost în cazul unui copil de 14 ani care suferise deja o ruptură a unei astfel de malformație”, spune Raul Pătrașcu.

Fantana si Cismea din Ciment pentru GradinaIntervențiile complexe au fost efectuate minim invaziv, prin interiorul vaselor de sânge și toți pacienții au o evoluție bună, timpul de recuperare fiind în medie de 3 zile, mai spune managerul Spitalului Județean din Timișoara.

leave a reply