Banner Mobilier Magazin BIG Mag

O COMISIE VA DA AMENZI PENTRU AMBROZIE

Amenzile pentru cei care nu curăţă ambrozia de pe terenurile deținute vor fi date de o comisie, care se va constitui la nivelul fiecărui judeţ. Comisia va fi formată din reprezentanţi ai direcţiilor agricole, de sănătate publică şi de mediu. În Timiş, deocamdată nu se ştie când va fi înfiinţată comisia, a anunțat secretarul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş, Nicolae Oprea, care spune că, după părerea lui, ideea inființării acestei comisii nu este una benefică.

Nicolae Oprea, secretar executiv al APCPT Timiş:

Agentul constatator a acestor contravenții este o comisie pentru prima data în istoria legislației contravențiilor. Comisia este formată din reprezentanți ai Ministerului Agrigulturii, ai Gărzii de Mediu, ai DSP-ului, și ai autorităților locale. Vă dați dumneavoastră seama când se întrunește această comisie, când va străbate tot județul, când va stabili zeci de mii de parcele și parceluțe care sunt afectate de ambrozie, ce facem cu proprietarii pe care nu îi cunoaștem și când vom ajunge să dăm aceste sancțiuni

Potrivit legii privind combaterea ambroziei, care a intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute, orice persoană care are un teren în România este obligată să ia măsuri pentru a distruge buruiana. În caz contrar, amenda ar putea să ajungă până la 5.000 de lei pentru persoane fizice și până la 20.000 de lei pentru firme, dar doar după o avertizare iniţială a autorităţilor.

leave a reply