Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Știri

Numărul de pensionari a crescut cu 5.000 în ultimul trimestru al anului trecut, până la 5,23 milioane

Numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,229 milioane în al patrulea trimestru al anului trecut, în creştere cu 5.000 faţă de trimestrul precedent, în timp ce pensia medie a crescut cu 2,4%, la 1.132 de lei, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10.

Acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti, la 17 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman.

”Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 502 de lei (860 lei în judeţul Botoṣani faţă de 1362 lei în Municipiul Bucureşti)”, se arată în comunicat.

Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 89,7% în totalul celor de asigurări sociale.

Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (76,3%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale.

”Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1071 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 52,5% (comparativ cu 55,3% în trimestrul precedent)”, se arată în comunicat.

sursa: romaniatv.net

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Pensionarii urmează să primească veniturile lunare înainte de Paşte. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii să ia măsurile necesare. Simona Bucura trebuie să...

Știri

La solicitarea Institutului Naţional de Statistică (INS), Guvernul va prelungi cu încă o săptămână perioada de recenzare, respectiv până pe data de 31 iulie....

Știri

Potrivit președintelui INS, autorecenzarea a fost un succes, până acum fiind completate online peste 8,4 milioane de chestionare. „Pe parcursul derulării autorecenzării, în general...

Știri

Primul oraş din România care intra în carantină după noua lege. Hotărârea a fost votată în comitetul local. Făget este primul oraş din România...

Publicitate bestvalue.eu