Banner Mobilier Magazin BIG Mag

MINISTRII DAEA ȘI CUC ÎN VIZITĂ DE LUCRU ÎN CARAȘ

Prima reușită a proaspătului ales președinte al PSD Caraș-Severin, deputatul Luminița Jivan a fost vizita de lucru în județ a doi dintre cei mai importanți ministri ai cabinetului Dăncilă, Răzvan Cuc de la Transporturi și Petre Daea de la Agricultură. Cel din urmă a vizitat Târgul Mare de Primăvară, ediția 39-a de la Răcășdia. Însoțit de Luminița Jivan, ministrul a vizitat și a făcut cumpărături, oprindu-se la standuri, așa cum îi e obiceiul, stând de vorbă cu producătorii și fermierii prezenți despre problemele și nemulțumirile acestora. Oferta celor peste 50 de agricultori a fost şi în acest an bogată şi diversă, de la produse tradiționale din carne și lapte, la unelte agricole, arbori fructiferi şi flori și nu în ultimul rând produse apicole. Ministrul Petre Daea a declarat în exclusivitate pentru TEN Tv că și în acest an, prioritare sunt asigurarea la timp a subvențiilor și continuarea programului de irigații.

Petre Daea, ministrul Agriculturii (PSD):

Fac o constatare. Suntem de doi ani la rând în fruntea Europei la două culturi.Eu zic că trebuie să ne conservăm acest loc, să nu părăsim podiumul și evident să acționăm în continuare pentru a face progrese în domeniu. Și putem să facem acest lucru, motiv pentru care eu aproape în fiecare zi aplic la obiectivele de investiții în irigații, acolo unde putem realiza cele 2 milioane ha. Și peste tot în țară, în județe mai mari și mai mici unde avem sursă de apă, unde acționăm în așa fel încât să aducem apa la plante pentru a elibera planta de stres și a-i asigura continuitate în vegetație și să putem avea o producție garantată, cu randamente superioare care sunt posibile în România, dat fiind faptul că avem condiții prielnice pentru agricultură. MUSCĂ Este obligatoriu să avem această atitudine corectă, directă cu fermierul, să-l ajutăm la timp, pentru că el știe ce face. Cu sudoarea lui ne alimentăm toți.  

Vizita ministrului transporturilor, Răzvan Cuc a început și s-a sfârșit la Oravița, cu o conferință de presă. Ministrul nu a fost o simplă prezență în județul Caraș-Severin, acesta verificând drumul național 57, Oravița-Nicolinți-Grădinari, până la limita cu județul Timiș, asigurând că în termen de o lună de zile, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara va începe lucrările de reabilitare în regie proprie a minim 30 de km din totalul de 47 ai traseului, neexcluzând posibilitatea finalizării unui număr chiar mai mare de km, având în vedere importanța și starea total necorespunzătoare a acestuia. Același lucru se va întâmpla și cu DN 57A, între Socol și Pojejena acolo unde se va așterne covor asfaltic nou pe o porțiune de 21 de km, cu finalizare a lucrărilor la sfârșitul anului 2020. Foarte important și surprinzător pentru cei prezenți a fost faptul că ministrul Cuc n-a uitat nici de modificarea pasajului feroviar de la Ezeriș. Ministrul a fost însoțit pe tot parcursul vizitei de directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, Narcis Neaga, directorul DRDP Timișoara Cristian Ispravnic și Alexandru Simu, directorul Regionalei CFR Infrastructură Timişoara. Ministrul Cuc a fost asaltat de peste 15 primari din zonă cu care a discutat problemele de interes pentru comunitățile locale și i-a asigurat pe căraseni că actualul guvern are fonduri și determinarea necesară de a rezolva cât mai rapid problemele de infrastructură din transporturi care stau în așteptare de prea multă vreme.

Luminița Jivan, președinte PSD Caraș-Severin:

După interpelări am stat de vorbă cu domnul ministru. Oricum a fost primul ministru care într/adevăr a deschis ușa județului Caraș Severin, s-a aplecat asupra situației și imediat a sunat să vadă carev e situația. Dânsul m-a chemat la Minister ca să stabilim clar o vizită în teren. Pentru noi e o mare realizare că ministrul transporturilor a venit în județ și că se iau măsuri ca reabilităm acest tronson de drum. Este clar că guvernul Dăncilă prin ministrul transporturilor Cuc s-a aplicat asupra județului. La noi este o problem stringent care a afectat atât transportatorii cât și partea de localnici. Sunt de față primarii care sunt afectați de tot ceea ce înseamnă DN 57 și DN 57 A, pentru că acolo iarăși este o zonă foarte fierbinte pentru noi, un cartof cald, acea porțiune care trebuie rezolvată. Domnul ministru are disponibilitatea și sunt sigură de sprijinul dânsului că va fi unul real și se va întoarce pe teren ca să poată să supravegheze lucrările.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor (PSD):

Suntem siguri că în acest an se vor vedea lucruri deosebite aici în județul Caraș din punctual acesta de vedere al infrastructurii.Dacă nu eram sigur de acest lucru nu veneam aici.Nu vin niciodată să girez un lucru care nu se va întâmpla. De aceea sunt alături de mine și directorul de la CNAIR și directorul de la DRDP. Am vorbit cu ei înainte, și-au asumat termene,și-au asumat numere de kilometri. Au bani, să dea drumul la treabă să-i facă.

În finalul vizitei în județul Caraș-Severin, cei doi miniștri au acordat un interviu în exclusivitate televiziunii noastre. Conferința de presă și interviurile le veți putea urmări în această săptămână în cadrul unei emisiuni “ORA ADEVARULUI” cu Marius Gangan.

leave a reply