Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Ministerul Mediului a inaugurat astăzi la Giarmata, lângă Timişoara al doilea centru ReturRO din ţară.

Este vorba despre o investiţie în valoare de aproape patru milioane de euro.

Ministerul Mediului a inaugurat, astăzi, în localitatea Giarmata de lângă Timişoara, cel de al doilea centru ReturRO din ţară, în cadrul Sistemului de Garanţie-Returnare. Este vorba despre o investiţie în valoare de aproape patru milioane de euro, unde s-au creat, în primă fază, 35 de noi locuri de muncă.

Într-o hală cu o suprafaţă de peste 4.000 de mp sunt transportate, numărate şi pregătite pentru reciclare ambalajele de plastic şi aluminiu, provenite de la centrele de colectare din regiune.

Macheta Mobila Magazin Big Mag„Avem peste 50.000 de comercianţi care au interacţionat deja cu Sistemul Garanţie-Returnare, cu compania ReturRO. Am spus încă de la lansarea sistemului că va urma o perioadă de acomodare. Ea se referă atât la comercianţi mai mici sau mai mari, se referă şi la producători şi se referă, nu în ultimul rând, la cetăţenii care se vor obişnui la un moment dat cu acest sistem, prin care plăteşti 0,50 RON garanţie şi recuperezi imediat ce aduci recipientul la acelaşi magazin sau la orice alt magazin din România care vinde băuturi aferente Sistemului de Garanţie-Returnare şi care în mod obligatoriu e şi punct de returnare”, a declarat ministrul mediului, Mircea Fechet.

Sistemul de Garanţie-Returnare din România va funcţiona cu 17 centre industriale regionale, care vor gestiona ambalajele de băuturi colectate de la aproximativ 80.000 de comercianţi. Ministrul mediului spunea că, la numai două luni de la punerea în funcţiune a sistemului, acesta este în grafic, atât în privinţa cantităţilor colectate, cât şi a investiţiilor realizate în infrastructură.