Banner Mobilier Magazin BIG Mag

MĂSURI ÎMPOTRIVA GRIPEI LA SPITALUL DIN LUGOJ

Suntem în plin sezon al gripei, la nivel național înregistrându-se până astăzi 32 de decese. Autoritățile nu au declarat încă epidemie, dar au impus anumite măsuri în școli și spitale pentru ca virusul să nu se răspândească. Și la Spitalul Municipal din Lugoj s-au luat o serie de măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile, deși până acum aici nu s-a înregistrat niciun caz. Personalul a  fost vaccinat, s-a impus purtarea măștilor de protecție, s-a restricționat accesul civililor și s-a redus programul vizitelor. Deși la Spitalul Județean din Timișoara s-a impus ca și vizitatorii să poarte o mască de protecție atunci când intră în instituție, la Lugoj nu a fost luată această măsură pentru că, potrivit directorului acest lucru nu se poate realiza deoarece intrarea în spital se face prin mai multe părți și nu pot fi controlați toți vizitatorii.

Erwin Floroni, directorul Spitalul Municipal Lugoj:

S-au luat măsuri încă de la începutul iernii. Tot personalul a primit vaccin antigripal. Au fost vaccinați toți cei care au dorit să se vaccineze, iar în urma sesizării de la DSP am luat următoarele măsuri: am restricționat accesul aparținătorilor civililor mai ales în secțiile de infecțioase, nonatologie și ginecologie și am redus durata programului de vizită la două ore pe zi.  De asemenea personalul din CPU și personalul din ambulatorii care au contact cu civilii sau cu pacienții nou veniți poartă mască și cât de cât se protejează împotriva virusului.

 Specialiștii estimează că sezonul de gripă va dura până la finalul lunii martie –  începutul lunii aprilie și recomandă vaccinarea ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. DSP Timiș mai are în stoc 2.000 de doze de vaccin antigripal. În Timiș a fost confirmat până în prezent un singur caz de gripă, săptămâna trecută la un copil de doi ani, care în prezent se simte bine.

leave a reply