Banner Mobilier Magazin BIG Mag

LUGOJUL, VIZITAT DE AMBASADORUL VATICANULUI

Ambasadorul Vaticanului în România și Republica Moldova s-a întâlnit  sâmbătă cu primarul Francisc Boldea, în cadrul vizitei oficiale pe care nunțiul apostolic a întreprins-o în Dieceza Greco-Catolică a Lugojului. Excelența Sa, Arhiepiscop Miguel Maury Buendia, însoțit de secretarul nunțiaturii apostolice, părintele Fernando Duarte Barros Reisz a sosit dimineața la primărie, unde au fost întâmpinați de către primarul Francisc Boldea care a condus oaspeții în sala de protocol. La întâlnire au fost prezenți și Prea Sfinția Sa Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj împreună cu Monseniorul Angelo Narcis Pop – Vicar general. Primarul i-a prezentat înaltului oaspete orașul de pe Timis, în principal din punct de vedere spiritual și al ecumenismului, dar și din punct de vedere social-economic și cultural. La finalul vizitei, ambasadorul Vaticanului i-a oferit edilului o carte a Papei Francisc, în limba română, precum și un rozariu binecuvântat de Sfântul Părinte. La rândul său, edilul lugojean i-a oferit nunțiului papal mai multe daruri, printre care stema orașului, un tablou înfățișând Catedrala Greco-Catolică și o carte despre arhitectura orașului.

E.S. Arhiepiscop Miguel Maury Buendia, Ambasadorul Vaticanului în România:

Este o vizită normală în dieceză. Credincioșii nu trăiesc pe lună, ci trăiesc pe pământ și când cineva vine să viziteze dieceza, vizitează și credincioșii, primăria, orașul. Sunt foarte încântat că sunt pentru prima dată la Lugoj și vizitez această dieceză. Continuați să știti să trăiți împreună.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Am avut multe întâlniri de-a lungul perioadei de când sunt primar, dar întâlnirea de azi a fost o întâlnire de suflet cu Ambasadorul Vaticanului la București, care a venit în dieceza greco-catolică, dar la început a vrut să se întâlnească cu primarul municipiului, să cunoască situația din Lugoj, a retrocedărilor unde noi ne-am făcut pe deplin datoria de-a lungul timpului, despre ecumenismul de la noi, înțelegerea cu minoritățile din oraș, despre dezvoltarea orașului și a învățământului. Într-un cuvânt a fost o sâmbătă frumoasă, o întâlnire frumoasă și sunt convins că vor continua aceste lucruri.

După ce și-au luat rămas bun de la gazde, oaspeții și-au continuat programul vizitei în Lugoj, conform calendarului. Vizita în dieceza greco-catolică de Lugoj a Ambasadorului Vaticanului la București s-a desfășurat în perioada 21-23 aprilie.

leave a reply