Banner Mobilier Magazin BIG Mag

LUGOJUL, ACOPERIT DE ZĂPADĂ

Zăpada căzută de ieri peste Lugoj i-a obligat pe reprezentanții firmei Salprest să scoată pe străzi toate utilajele dotate corespunzător  pentru deszăpezire. Lucrătorii  societății au intervenit pe străzile principale cu patru sărărițe mari cu lamă și sisteme de împrăștiere a sării și nisipului, un utilaj mai mic pentru cartierele de blocuri și o cisternă cu clorură de magneziu. Acestea au ieșit pe arterele orașului încă de la miezul nopții, însă din cauza ninsorii care a căzut aproape fără oprire intervenția a trebuit reluată de mai multe ori.

Mircea Ghera, director Salprest:

S-a intervenit la ora 12 noaptea cu 5 utilaje. Avem patru cu împăștietoare de sare și nisip și una cu soluție de clorură de magneziu. Trebuie să spun că am avut o colaborare foarte bună în decursul nopții cu cei de la Poliția Națională. Ne-au ajutat în foarte multe privințe. Acțiunea a continuat până la ora actuală. A fost frig, a nins foarte mărunt și a trebuit să dăm cu material antiderapant și în primă fază, ca să nu se creeze un strat de polei și apoi a trebuit să mai dăm o dată pentru a împrăștia sau înmuia cât putem de mult stratul următor.

În cursul acțiunii s-au consumat circa 30 de metri cubi de sare și nisip și în jur de 10.000 de litri de clorură de magneziu, însă reprezentanții Salprest dau asigurări că stocurile sunt suficiente pentru a nu apărea probleme până la finalul sezonului rece.

Mircea Ghera, director Salprest:

Nu a fost o intervenție grea dacă ne referim la volumul de zăpadă, dar a fost o intervenție de lungă durată, pentru că nu s-a oprit ninsoarea deloc și a trebuit să acționăm întruna pentru a înlătura efectele zăpezii după ce am trecut noi cu mașinile, dar sper să iasă bine pentru că am fost preventiv și am dat cu material antiderapant în primă fază, ca să ningă pe el și un aspect demn de menționat este că atunci când am ieșit noi cu lamele să îndepărtăm această zăpadă a avut o grosime între 3 și 5 cm.

 Zonele în care angajații societății Salprest urmează să acționeze în următoarele ore sunt intrările în oraș, respectiv străzile Caransebeșului, Timișoarei, Buziașului și Făgetului.

leave a reply