Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ÎNTÂLNIRE ÎNTRE FERMIERI ȘI SECRETARUL DE STAT

Zeci de fermieri din vestul țării au participat ieri la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, la o întâlnire cu un secretar de stat din Ministerul Agriculturii. Maricel Dima a venit în Banat pentru a-i informa pe participanții la eveniment despre oportunitățile de accesare a fondurilor europene pentru autoritățile publice și mediul de afaceri. Asta ca urmare a ultimului apel din cadrul exercițiului financiar al Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Maricel Dima a afirmat că nu puțini au fost fermierii din vestul țării, și nu numai, care s-au plâns de lipsa personalului calificat în agricultură, iar o soluție ar fi ca ministerul să finanțeze liceele agricole, o propunere legislativă fiind făcută deja în acest sens.

Maricel Dima, secretar de stat în MADR:

Vis-à-vis de ceea ce am constatat în zona practică, în vizitele pe care le-am efectuat, la sera care a fost finalizată anul trecut cu fonduri europene, problema pe care dânșii au ridicat-o a fost acea că durează mult obținerea autorizației pentru folosirea puțului pentru a utiliza apa termală. În rest, în ceea ce privește celelalte avize, autorizații, lucrurile sunt în regulă, din punct de vedere productiv lucrurile stau foarte bine

În cadrul întâlnirii, Alin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Cristian Franțescu, subprefectul de Timiș au prezentat potențialul economic, dar mai ales agricol al județului în contextul național.
Alin Popescu, rector USAMVB:

Este un eveniment practic organizat de universitatea noastră, cu administrația locală, administrația centrală și inclusiv institutuțiile care sunt implicate în zona de finanțare, în zona de gestionare pe tot ceea ce înseamnă problematică agricolă. Universitatea noastră a considerat oportun și mă bucur că am avut și astăzi alăt7uri de noi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, pentru a transmite un mesaj celor care au fost interesați pe zona aceasta pentru atragerea de fonduri și celor care după cum ați văzut în perioada imediat următoare vor fi interesați să aplice pentru finanțarea proiectelor de interes

Conferința s-a adresat în egală măsură tinerilor studenți ce astfel află cum vor putea porni o afacere la terminarea studiilor, dar și celor ce se ocupă de agricultura județului din poziția de fermieri.

leave a reply