Banner Mobilier Magazin BIG Mag

GRIPA a mai făcut o victimă. Numărul deceselor a ajuns la 40

Personal medical prezinta pentru presa o interventie medicala cu prilejul inaugurarii spitalului privat Ponderas, inaugurat in Bucuresti, miercuri, 18 martie 2014. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că a fost confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Suceava, nevaccinat şi având alte probleme de sănătate. Numărul total de decese în acest sezon a ajuns la 40. Decesul bărbatului a fost înregistrat pe 16 februarie 2018.

Potrivit INSP, până la data de 11.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 920.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. La nivel naţional, au fost înregistrate peste 520 de cazuri de gripă, cele mai mult fiind identificate în Bucureşti, Iaşi şi Contanţa.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

sursa: Mediafax

leave a reply