Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu
Mobila de Caliate

Life & Style

Filozoful canadian îmbrăcat în haine călugărești specifice Ortodoxiei!

Jordan Peterson este unul dintre cei mai importanți psihologi clinicieni ai lumii, dar și un gentilom recunoscut pentru stilul său vestimentar.

Recent, Peterson a făcut o declarație de intenție prin chiar vestimentația pe care a purtat-o.

Canadianul a participat la prima ediție a „Symbolic World Summit” îmbrăcat într-o jachetă inspirată din Schima Mare, athonită.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Peterson a discutat împreună cu inițiatorul evenimentului, Jonathan Pageau și pr. Stephen de Young, preot ortodox, despre teologie și filosofie.

Schima Mare este ultima treaptă a monahismului ortodox, după noviciat și călugărie (schima mică).

Procesul prin care o persoană devine călugăr sau călugăriţă este în mod voit unul lent, deoarece îmbrăcămintea astfel primită este considerată ca fiind semnul unui angajament pe viaţă pentru Dumnezeu, angajament care nu este uşor de făcut. După terminarea perioadei de noviciat, care precedă depunerea voturilor monahale, pot fi parcurse trei stadii ale vieții în monahism. În Biserica Ortodoxă există un singur fel de îmbrăcăminte pentru monahi (cu unele mici variaţii regionale) care este aceeaşi atât pentru monahi cât şi pentru monahii. Fiecărui nivel succesiv îi corespunde o parte a acestui costum, setul complet fiind purtat doar de cei cu rangul cel mai mare, numit din acest motiv “schima mare” sau “veşmântul mare.” Fiecare persoană este liberă să intre în oricare mănăstire doreşte; dar după ce este acceptată de stareţ (sau stareţă) şi îmbracă haina monahală, acea persoană nu se mai poate muta dintr-un loc în altul fără binecuvântarea unui superior ecleziastic.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

CITEȘTE ARTICOUL ÎNTREG  – CLICK AICI

Vă recomandăm

Politică

După ce a ratat la mustață intrarea în Parlament, PMP își va alege un nou lider la Congresul din 6-7 martie. Viitorul președinte al...