Banner Mobilier Magazin BIG Mag

FESTIVAL DE ȘTIINȚE LA ȘCOALA “ANIȘOARA ODEANU”

Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” din Lugoj a găzduit astăzi cea de-a treia ediție a Festivalului de Științe pentru copii, cu tema “De ce este cerul albastru?”. În același timp a avut loc și activitatea metodică a profesorilor de fizică. Au participat  elevi de la toate școlile gimnaziale din oraș și au fost prezentate de către elevi aproape 30 de experimente interesante. Juriul a punctat atât realizarea experimentelor, cât și modul lor de prezentare.

Dana Tipei, director Școala Gimnazială Anișoara Odeanu:

Noi dorim să-i apropiem din nou pe copii de studiul fizicii, a chimiei, a științelor în general. Și o modalitate de a-i determina să le placă știința este să lucreze și să vadă ei efectiv ce se întâmplă, cum se întâmplă și de ce se întâmplă. Anul trecut a fost un succes? În fiecare an a fost un succes. Copiii sunt nerăbdători să participe la acest festival

Copiii au fost grupați în echipe de câte doi, sub îndrumarea unui învățător, a unui profesor sau chiar a unui părinte, concursul oferindu-le posibilitatea și părinților să participe. Elevii și-au prezentat experimentele în fața celorlalți colegi și au explicat modul în care acestea au fost realizate. Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” în parteneriat cu Asociația ”Educația – Fereastra spre Viitor”, Casa Corpului Didactic Timiș și Clubul Copiilor Lugoj.

leave a reply