Banner Mobilier Magazin BIG Mag

DESCINDERI DIICOT LA TIMIȘOARA

Operațiune de proporții a DIICOT în această dimineață, la Timişoara. Nu mai puțin de 47 de percheziții au avut loc în capitala Banatului, dar și la Târgu Jiu. Oamenii legii au descins la mai multe adrese pe urmele unor traficanți de stupefiante, dar și consumatori. La Timișoara descinderile au avut loc inclusiv în Complexul Studențesc, de unde au fost ridicați mai multi tineri, suspectați că începând din 2016 făceau parte dintr-o amplă filieră de trafic și consum de stupefiante. În fapt, anchetatorii vizează două rețele legate între ele, una din Timișoara și alta din Târgu Jiu care se aprovizionau reciproc cu marijuana și pastile Ecstasy. Aproape toți dintre studenții vizați de descinderi sunt din Târgu Jiu și studiază la Facultatea de Drept sau la Medicină în Timișoara. Anchetatorii au descoperit că membrii grupărilor cumpărau stupefiantele chiar și de pe darknet, un tip de retea suprapusă ce face parte din reteaua globală de internet. Darknet poate fi accesat numai cu software specific, configurații sau autorizație, iar site–urile și alte servicii online apar ascunse nefiind indexate de motoarele de căutare. Peste 40 de persoane au ajuns la audieri la sediul DIICO Timișoara, primii studenți fiind duși în fața procurorilor în jurul orei 9.30. Suspecții sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc, precum și pentru trafic internațional de droguri.

 De ce te-au ridicat? Ești implicat în traficul de droguri? Ai cumpărat, ai vândut droguri? Cui vindeai? De unde cumpărai droguri? De pe internet?

Tot în aceasta dimineață procurorii DIICOT au efectuat alte sute de percheziții în toată țara, fiind vizate 227 de persoane. Acțiunile oamenilor legii au avut loc în cadrul operațiunii denumite Ziua Z, declanşate la nivel național în urma anchetelor derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală.

leave a reply