Banner Mobilier Magazin BIG Mag

COLEGIUL “VALERIU BRANIȘTE”, ȘCOALĂ EUROPEANĂ

Ministerul Educaţiei a anunţat şcolile din România care au reuşit să obţină în acest an certificarea de “Şcoală Europeană”. Din judeţul Timiş, doar Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj primeşte această distincţie. În întreaga ţară, 61 de unităţi de învăţământ preuniversitar au primit prestigiosul titlu. Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă acestora recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale. Eforturile pe care unitățile le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Cosmin Gheorghe, director Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște”:

 Pentru noi, ca instituție de învățământ profesional și tehnic reprezintă o formă de recunoaștere. De fapt diploma aceasta nu este doar a școlii, ci a învățământului profesional și tehnic din Lugoj. Suntem mândri că am primit această recunoaștere. Este o dovadă a faptului că se întâmplă lucruri bune și la învățământul profesional și tehnic. Nu este vorba doar despre proiectele europene despre care știm cu toții că Braniște este campioană la nivel de Lugoj, este vorba și despre toate activitățile pe care noi le desfășurăm în școală, în interesul elevilor, dar care au o componentă, sau sa-i spunem așa, o latură europeană. Indiferent de ce nivel sunt acestea, că sunt locale, că sunt regionale, că sunt naționale, chiar și internaționale, școala a dovedit întotdeauna o deschidere de nivel european și această recunoaștere nu este altceva decât dovada vie că această școală are un profil european.

 Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

leave a reply