Banner Mobilier Magazin BIG Mag

COLEGIUL „BRANIȘTE” LA 70 DE ANI

În anul în care România celebrează Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de unire politică, culturală, militară, educaţională, industrială şi economică Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște” marchează 70 de ani de la înfiinţarea instituției, care purta pe atunci numele de Şcoala de Confecţiuni Femeieşti. Cu deschidere europeană, conectat la multe schimbări tehnologice, beneficiind de parteneriate locale, naţionale şi internaţionale de impact pentru viaţa şcolii, cu elevi şi profesori ce aduc rezultate reprezentative la nivel judeţean, regional şi naţional, Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” îşi poartă cu mândrie statutul dep unitate de învăţământ rofesional şi tehnic, Şcoală Europeană şi Şcoală Antreprenorială. Joi, de la ora 10.30 se vor desfășura mai multe activități pentru celebrarea celor 70 de ani de existență.

Cosmin Gheorghe- director Colegiul Tehnic “Valeriu  Braniște”

Intenția noastră a fost și este una destul de clară. Dorim să arătăm comunității lugojene că învățământul profesional și tehnic din Lugoj are valoare, iar activitățile pe care le-am organizat, în număr de 15, au presupus o activitate comună, elevi – profesori din liceul nostru, dar și de la alte școli gimnaziale din Lugoj. Vrem ca elevii de clasa a VIII-a să aibă un prim contact direct cu ceea ce se întâmplă în școala noastră, cu modul în care se desfășoară lucrurile, cu ceea ce pot învăța aici și mai ales care sunt oportunitățile pe care noi le creăm. Credem că vor fi activități intense, antrenante, pentru că elevii de la gimnaziu nu vor fi în calitate de spectatori, ci în calitate de actori implicați direct în actul de predare să spunem așa, pentru ca la final concluzia pe care să o tragă cu toții este că cei 70 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic “Valeriu Braniște” s-au meritat și merită și așa cum ne-am asumat lozinca în ultima perioadă, “da și noi putem”.

În 70 de ani de existență, liceul lugojean a ridicat standardele mereu, punând accent pe calitate, cooperare, competitivitate și creştere.

leave a reply