Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Advertorial

Centru cu program rezidenţial pentru tratarea dependențelor la Lugoj. Călin Dobra: ,,Trebuie să acordăm un sprijin real generațiilor expuse tot mai mult la riscuri tot mai mari” (P)

Una dintre marile îngrijorări ale vremurilor pe care le trăim vizează cu deosebire destinul generațiilor tinere şi nu numai, expuse la riscuri tot mai mari care duc la dependenţa cu consecințe dramatice pe plan biologic, psihologic și social. Prea mulţi tineri şi prea mulţi părinţi îşi pierd speranţa şi nu ştiu ce să facă în astfel de situaţii dramatice pe care viaţa le poate scoate în calea oricui. De aceea, trebuie să venim în sprijinul celor care au nevoie de recuperare şi reabilitare, fie că vorbim despre dependenți de alcool, medicamente, droguri sau jocuri de noroc şi chiar de computer, ori abuzul de etnobotanice, după modelul unor centre similare din țările occidentale.

Ne-am  propus să realizăm această investiţie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, din dorința de a ajuta oamenii să se recupereze după dependență într-un mediu sigur și discret şi de a-i sprijini să se reintegreze socio-profesional. Fiecare persoană care se află într-o astfel de situaţie nefericită are nevoi și experiențe unice. Tinerii şi nu numai ei, fără o motivaţie puternică şi un sprijin real de specialitate, îşi pot pierde familia şi jobul şi din nefericire uneori şi viaţa.

,,Suntem obligați să acordăm un sprijin real tinerilor şi nu numai, precum şi generațiilor expuse tot mai mult la riscuri tot mai mari. Fie că suntem părinți, frați, surori sau, pur și simplu prieteni, siguranța și sănătatea celor expuşi la astfel de riscuri, care duc în cele din urmă la dependență, trebuie să conteze cel mai mult pentru fiecare dintre noi. Trebuie să investim în soluții pe termen lung care să îi ajute, atât pe tineri şi pe părinţi, dar şi pe toţi ceilalţi oameni care au nevoie de recuperare şi reabilitare a unei dependențe” a declarat Călin Dobra, candidatul la funcţia de Primar al Municipiului Lugoj la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Cu toţii trebuie ajutaţi să scape de sentimentul de marginalizare şi sprijiniţi cu scopul final de a se reintegra în societate şi să conştientizeze faptul că dependența de alcool sau alte droguri este o boală care, cu multă determinare şi sprijin din partea specialiştilor, poate fi tratată în mod decent şi sigur pentru a căpăta din nou încredere în ei şi în mediul social care, poate, uneori i-a abandonat. Noi, nu o vom face şi suntem gata să investim în acest Centru în care să beneficieze de programe de ajutor și suport emoţional care să îi ajute să se trateze şi să se recupereze.

Comantat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș,. Executat de Societatea Monimar SRL. CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Vă recomandăm

Publicitate bestvalue.eu