Ce a declarat Nicolae Robu după ce a stat de vorbă cu procurorii anticorupţie?

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost chemat în această dimineaţă, la DNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar privind emiterea unei autorizaţii de construcţii.

Este vorba despre o autorizaţie pentru ridicarea unei clădiri pe strada Muncitorilor din cartierul Fratelia, pentru un duplex cu două locuinţe și două spaţii cu altă destinaţie.

Acesta s-a transformat într-un bloc cu opt apartamente, iar vecinii au sesizat instanţa de judecată şi DNA.

Acum, procurorii anticorupţie anchetează cazul, iar în vizorul lor sunt fostul primar, Nicolae Robu, fost arhitect-şef, Sorin Ciurariu, fostul secretar al Primăriei, Simona Drăgoi, fosta şefă a Serviciului Autorizări, Gabriela Borcsi și un fost consilier de la Urbanism, Lucreția Croitoru.

„Eu semnam zilnic, o mulţime de documente, printre care şi un număr important de autorizaţii de construcţie. Niciodată, în aceşti ani, nu am semnat vreun document care să nu aibă în prealabil, toate semnăturile aparatului de specialitate şi cerute de lege şi de procedurile interne, drept garanţie de legalitate şi de conformitate sub toate aspectele. La cabinetul meu nici măcar nu intra vreun document, dacă nu avea documentele prealabile. Primarul nu poate verifica toate dosarele. Am fost anunţat că am calitatea de suspect în acest dosar.Nu am văzut semnătura, dar presupun că e semnătura mea acolo. Primarul nu poate verifica tot, în primul rând, primarul nu are expertiza pentru toate domeniile de activitate a unei primării Pe de altă parte, presupunând că dispune de această expertiză, nu are timpul fizic pentru asta, doar de aceea există un aparat de specialitate în instituție, să-și facă fiecare treaba, să răspundă fiecare pentru ce face.”, a declarat Nicolae Robu, la ieşirea de la DNA.

sursa: sursadevest.ro

leave a reply