Banner Mobilier Magazin BIG Mag

BILANȚUL “CURĂȚENIEI DE PRIMĂVARĂ”

A doua etapă a acțiunii “Curățenia de primăvară”, desfășurată sâmbătă în Lugojul Român, pe partea dreaptă a râului Timiș a fost un succes. În comparație cu acțiunea din Lugojul German care s-a desfășurat înainte cu o săptămână, s-a adunat o cantitate mult mai mare de deșeuri de tot felul. Reprezentanții societății Salprest spun că un factor important l-a reprezentat vremea, care de data aceasta a ținut cu lugojenii și aceștia au putut să-și scoată afară materialele care nu le mai sunt de folos prin gospodării.

Mircea Ghera, director Salprest:

În data de 31 martie a avut loc a doua etapă a Curățeniei de primăvară”, în Lugojul Român, pe partea dreaptă a râului Timiș. Am lucrat cu 14 utilaje, am avut 36 de muncitori și am adunat material vegetal și lemnos 748 mc, iar echipamente electrice și electronice 740 kg. A fost mai mult ca rândul trecut pentru că oamenii, fiind ajutați și de vreme, au putut să facă o curățenie adecvată pentru sărbătorile de Paște.

În cadrul acțiunii “Curățenia de primăvară” s-a acționat cu trei feluri de mașini pentru o colectare selectivă. Astfel, o mașină a ridicat materialul vegetal, o alta a colectat materialul lemnos, iar în a treia au fost adunate obiecte de ceramică și de plastic. S-a optat pentru această metodă pentru că deșeurile au fost duse în locuri diferite, iar Salprestul nu dispune de un spațiu pentru sortarea acestor materiale, asfel că au fost adunate separat de la început.

 

leave a reply