Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ANSAMBLUL LUGOJANA, ÎN SPECTACOL LA TEATRU

Ansamblul Folcloric Lugojana a Casei de Cultură a Municipiului Lugoj va susține marți, 29 mai, un spectacol extraordinar în sala Teatului Traian Grozăvescu, cu începere de la ora 19. Spectacolul va fi intitulat “Lugojana-acasă” și va fi un prilej pentru coregraful Puiu Munteanu și pentru dansatori să prezinte publicului lugojean noi suite de dansuri specifice zonei Banat. Spectacolul va fi unul de amploare, pe scena teatrului urmând să urce artiști consacrați și de fală ai Banatului, cum ar fi Petrică Miulescu Irimică, Camelia Bojin Ceocu, Ghiță Călțun Brancu, Dana Gruescu, Ramona Ilieș Drăgan, Andreea Dragoman, Andra David și Ionela Toma.

Puiu Munteanu, coregraf Ansamblul Lugojana:

Suntem acasă în fața publicului lugojean, dar nu numai, alături de soliști de marcă ai Banatului și credem noi că aducem în fața spectatorilor cel mai bun repertoriu al Ansamblului Lugojana. Ne rezervăm la un repertoriu strict din spațiul Bănățean, atât de câmpie cât și cel de munte, urmând ca la sfârșitul anului, în spectacolul centenarului să prezentăm și ale suite coregrafice din spațiul folcloric al întregii țări. Așadar un spectacol deosebit în care nu am hotărât încă dacă vom invita și copiii, dorința mea ar fi totuși să-i invit și pe ei, cu scurte momente coregrafice ca să vadă și ei unde ar trebui să ajungă, să-i urmărească pe cei mari cât au muncit, câți ani au fost pe scenă și unde s-a ajuns la înalta performanță. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere, pentru orice manifestare.

Anul acesta Ansamblul Lugojana va avea un program foarte încărcat, urmânt să fie prezent la o serie de festivaluri și manifestări în țară și peste hotare, printre care Ruga Lugojeană și o deplasare în Cipru.

leave a reply