Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Ana Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă

Românca a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) și chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Ana Maria s-a mai impus de trei ori în această competiție, în 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013. Cu aceste patru titluri, Ana Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depășindu-le pe franțuzoaica Laura Flessel și pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu cîte trei victorii finale.

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel FIE a hotărât ca scrimerii lideri ai clasamentelor mondiale la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competițională, la juniori și seniori, să fie declarați campioni.

La spadă masculin, câștigător este rusul Serghei Bida, în vreme ce la floretă s-au impus rusoaica Inna Deriglazova și italianul Alessio Foconi. La sbie, pe primul loc au terminat Olga Kharlan (Ucraina) și Sanguk Oh (Coreea de Nord).


 
radiotimisoara.ro

leave a reply