Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Ambasadorul României în Costa Rica, ţară unde s-au refugiat Udrea şi Bica, rechemat în ţară

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri un decret de rechemare a lui Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, arată un comunicat al Administrației prezidențiale.

În iunie 2016, preşedintele Iohannis l-a acreditat pe Ion Vîlcu – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Statele Unite Mexicane. Ulterior, el a fost acreditat ambasador şi în celelalte state.

Elena Udrea a spus că are statut de refugiat politic în Costa Rica, însă Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, a spus cî nu a fost notificată de către autorităţile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară formulată de către Elena Udrea.

Tot în Costa Rica se află și Alina Bica.

MAE a avut, zilele trecute, o primă reacție în acest caz și a spus că ambasada României care avea în jurisdicție și Costa Rica nu a fost înștiințată de autoritățile statului din America Centrală că Udrea ar fi primit statutul de refugiat. Însă, scandalul a atins pragul maxim în MAE, astfel că a fost decisă demiterea ambasadorului, iar Klaus Iohannis a semnat decretul rechemării.

leave a reply