Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu
Mobila de Caliate

Sănătate

Alexandru Rafila: La 1 februarie, expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza booster.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, la Europa FM, că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie ,pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

Macheta Geci Magazin Big MagEste o directivă europeană, explică Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării, fiind o directivă europeană pe care și România va trebui să o aplice.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Ministrul Sănătății explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

Alexandru Rafila a precizat că și-a făcut și el doza booster pentru că depășea acest interval de 9 luni de la doza a doua.

Oferta ghete de dama Magazin BIG Mag

Sursa : G4Media.ro

Publicitate. Scroll pentru a continua.
Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Administrație

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și secretarul de stat, dr. Alexandru Rogobete, s-au aflat sâmbătă, 10 februarie, la Spitalul Municipal din Lugoj....

Politică

Legislativul aşteaptă săptămâna aceasta amendamentele Guvernului la proiectul privind pensiile speciale pentru a putea vota noua lege cu modificările solicitate de Curtea Constituţională. Pe...

Știri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că acele 25 de obiective spitaliceşti care vor fi realizate cu bani din PNRR urmează să fie stabilite...

Știri

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți, la Antena 3, după ce numărul cazurilor COVID-19 s-au dublat față de ziua precedentă, că în realitate...