Deputații dezbat o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila

Reprezentanţii coaliţiei de la guvernare, PSD-PNL, se confruntă astăzi la Camera Deputaţilor cu prima moţiune simplă depusă de opoziţie.

Legislativul aşteaptă săptămâna aceasta amendamentele Guvernului la proiectul privind pensiile speciale pentru a putea vota noua lege cu modificările solicitate de Curtea Constituţională.

Pe de altă parte, deputaţii vor dezbate astăzi şi vor vota miercuri moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Haine Sport Femei Modele Noi By YouReprezentanţii coaliţiei de la guvernare, PSD-PNL, se confruntă astăzi la Camera Deputaţilor cu prima moţiune simplă depusă de opoziţie.

USR şi Forţa Dreptei îi reproşează ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila, că a distrus sistemul sanitar şi îi cer demisia pentru eşecul privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului sau incapacitatea de a atrage bani europeni prin PNRR.

Documentul va fi dezbătut în această după-amiază şi va fi supus votului în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor miercuri.

Pe de altă parte, în această săptămână ar putea fi înaintate Parlamentului amendamentele pe care Guvernul le pregăteşte pentru legea pensiilor speciale.

Judecătorii de la CCR au decis că documentul este parţial neconstituţional şi trebuie remediate acele articole cu probleme.

Legea pensiilor speciale este parte a unui jalon din PNRR şi ar putea fi adoptată până la finele acestei luni în Parlament. La Camera Deputaţilor ar putea intra pentru dezbatere şi vot proiectul adoptat deja de Senat, care prevede ca sălile de jocuri şi păcănele să fie scoase în afara localităţilor şi să poată funcţiona la 50 m de limita teritorială a acestora.

leave a reply