Banner Mobilier Magazin BIG Mag

15 cazuri de rujeolă la copii au fost înregistrate în județul Timiș

rujeola

15 cazuri de rujeolă la copii au fost înregistrate în județul Timiș de la începutul sezonului rece.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Timiș, Cornelia Bubatu, șapte dintre cei 15 pacienți nu erau vaccinați.

haine de craciun copii femei barbati“De la începutul sezonului rece au fost raportate 15 cazuri, din care nouă cazuri în luna decembrie, șapte dintre acestea necesitând internare. De asemenea, șapte pacienți nu erau vaccinați împotriva rujeolei. Până la această dată, nu a fost raportat niciun caz la populația adultă”, spune Cornelia Bubatu.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, spune că în ultima săptămână au fost internați patru copii cu rujeolă.

noriel.ro “Săptămâna trecută am avut opt consulturi de rujeolă, dintre care doar patru internări. Toate consulturile și internările au fost la patologia pediatrică, la copii, fără complicații. Suntem într-o așa-zisă stare de alertă, monitorizăm evoluția, dar până în acest moment n-am decelat creșteri semnificative, adică mai deosebite cum se întâmplă în alte părți ale țării. Avem o bună parte în regiunea de vest a copiilor vaccinați și nu credem că vom întâmpina probleme în perioada imediat următoare”, spune Cristian Oancea.

Direcția de Sănătate Publică Timiș recomandă părinților să se adreseze medicului de familie pentru a afla dacă schema de vaccinare a copilului este completă, dar și modul în care poate fi recuperată doza pierdută, la nevoie.

leave a reply