Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ZIUA MONDIALĂ A CĂRȚII MARCATĂ LA LUGOJ

Biblioteca Municipală Lugoj a marcat astăzi Ziua Mondială a Cărții și a Bibliotecarului într-un mod inedit. Peste 100 de copii de la Școala Gimnazială “Filaret Barbu”, însoțiți de deascăli s-au reunit la Casa Bredicenilor, unde au citit cărțile preferate, apoi au plecat în grup către Parcul Copiilor, acolo unde au împărțit aproximativ 300 de cărți trecătorilor, cărți pe care Biblioteca Municipală le-a primit din donații. O parte au rămas în fondul bibliotecii și o altă parte au fost dăruite lugojenilor cu ocazia acestei zile speciale.

Henrieta Szabo,  director Biblioteca Municipală Lugoj:

Aș dori să încep această zi adresând un mesaj: să iubim cartea, să fim mai aproape de carte, deoarece cartea a fost și va fi întotdeauna o prietenă bună. Suntem astăzi la Casa Bredicenilor cu peste 100 de elevi și profesori de Școala Gimnazială “Filaret Barbu”, care au venit să viziteze acest lăcaș de cultură, dar au venit și cu o carte în mână. Am citit din aceste cărți, vom ieși pe stradă și vom face un lanț de iubire între Casa Bredicenilor și Școala “Filaret Barbu”. Vom trece pe lângă bibliotecă și ne vom opri din parcul din fața bibliotecii, unde doamnele bibliotecare au pregătit în jur de 300 de cărți care vor fi oferite lugojenilor care vor trece prin parc. Cărțile vor fi oferite de acești copii care vor spune că astăzi este Ziua Mondială a Cărții și că doresc să le dăruiască o carte.

 Scopul acestei acțiuni a fost și conștientizarea elevilor, de la cele mai mici vârste, de faptul că aceste cărți ar trebui să facă parte din viața lor și de a aminti lugojenilor care astăzi au trecut prin Parcul Copiilor și au primit în dar o carte și un zâmbet că într-o lume în care totul se desfășoară în viteză, ar trebui să găsească un moment în care să deschidă o carte.

Astăzi este Ziua Mondială a Cărții și noi încercăm să citim și să dăruim oamenilor cărți. Îți place să citești ? Da. Care e eroul tău preferat? Nu am un anume erou preferat. Îmi plac cărțile, să citesc și cam toți eroii îmi plac. Astăzi vei și dărui cărți oamenilor. Cât ți se pare de utilă această acțiune? Foarte utilă, deoarece cartea este foarte importantă.

Eu am Basme”, de Petre Ispirescu. Ai citit-o? Da, pe toată. Și îți place? Da, cel mai mult îmi place Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, pentru că este un lucru foarte interesant. O vei dărui altora sau o vei păstra pentru tine? O voi dărui clasei mele și alte cărți le voi dărui oamenilor.

 După încheierea acestei acțiuni, evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Cărții au continuat la Casa Bredicenilor cu lansarea cărții scriitorului Hans Dama. În același timp a fost sărbătorit și scriitorul Simion Dănilă, care astăzi a împlinit 75 de ani, un eminent om de cultură, apreciat și stimat pentru opera sa.

leave a reply