Banner Mobilier Magazin BIG Mag

[VIDEO] Noul Terminal Schengen al Aeroportului Internaţional Timişoara, a fost inaugurat în prezenţa premierului Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Sorin Grindeanu.

Nu au dat curs invitației președintele Klaus Iohannis și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen

Noul Terminal Schengen al Aeroportului Internaţional Timişoara are 8.000 mp şi poate procesa 800 de pasageri pe oră. Investiţia se ridică la 190 milioane lei, cei mai mulţi bani provenind din fonduri europene prin Programul Infrastructură Mare. Construirea noii clădiri a Aeroportului Timişoara a început în 1 noiembrie 2022. Lucrările au durat 489 de zile.

Prezenți la eveniment au fost, premierului Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Alfred Simonis, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul de Externe, Luminita Odobescu, si cel al Fondurilor Europene, Adrian Caciu, dar și sute de invitați.

Clădirea are o sală de check-in şi ticketing, o sală de circulaţie în zona publică, ce cuprinde şi legătură cu Terminalul de Sosiri Schengen, funcţional încă din 2021, o sală de control de securitate a pasagerilor şi a bagajelor, care cuprinde şi spaţii comerciale, o sală de regrupare a pasagerilor, unde sunt 8 porţi de îmbarcare şi care este amenajată pe 3 niveluri, cu ghişee de pre-boarding, zona de food-court şi o zonă de business lounge.

În total, au fost instalate 18 ghişee de check-in, dar există şi echipamente pentru self-check-in şi 6 porţi automate de scanare a documentelor. Ritmul de procesare este unul ridicat, 800 de pasageri pe oră, ceea ce înseamnă că pot fi operate simultan 8 aeronave.

Începând cu 31 martie, România şi Bulgaria vor face parte din spaţiul Schengen cu frontierele aeriene, respectiv maritime.