Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Veste bună ! Aparatul de testare pentru coronavirus va ajunge la Spitalul din Lugoj

Spre deosebire de alte spitale, cel din Lugoj are o rezervă de costume de protecție rămase din donațiile anilor trecuți.

O veste bună pentru lugojeni! Mult necesarul aparat de testare pentru coronavirus va ajunge la Spitalul Municipal din Lugoj.

”Am sunat prorectorul de la Medicina Veterinară și vedem cum facem formele de comodat, pentru că aceasta este modalitatea prin care îl achiziționăm. Sper să îl primim în 27 martie. Urmează ca Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății să îl activeze rapid. Având în vedere situația actuală, sunt sigur că o vor face. Aducem un medic care să îl folosească sau instruim pe cineva de la noi, rămâne de văzut. Vom primi și reactivi, care sunt foarte scumpi, dar îi primim prin Ministerul Sănătății”, spune dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

La capitolul materiale, probleme sunt cu măștile speciale dotate cu filtre, FFP2 și FFP3. Pe săptămâna viitoare sunt comandate 1600.

”Am mai comandat la Unifarm 6.000, dar ne-au anunțat că nu mai pot onora integral comenzile”, spune Floroni.

Vesta din Blanita damaSpre deosebire de alte spitale, cel din Lugoj are o rezervă de costume de protecție rămase din donațiile anilor trecuți. Este vorba despre echipamente de protecție folosite la sala de operație.

Costumele antivirus sunt foarte scumpe, prețul unui halat special fiind în jur de 1.000 de lei, iar acestea trebuie schimbate zilnic.

”Ochelari și vizete am primit din donații și mai primim 50-100 de bucăți săptămâna viitoare”, adaugă Floroni.

Spitalul a mai primit, din donații 200 litri de clor dezinfectant, care se adaugă la cei 300 litri luați prin asociația Dr. Teodor Andrei. 13 vermorele pentru dezinfectare sunt așteptate săptămâna viitoare.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply