Banner Mobilier Magazin BIG Mag

[VIDEO] Un seism puternic, resimţit în Turcia şi Grecia, s-a produs în Marea Egee

21:10 În Turcia, potrivit Agenţiei guvernamentale pentru situaţii de catastrofă (AFAD), au murit cel puțin 12 persoane, dintre care una înecată, iar alte 475 au fost rănite (AFP)

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir, în districtele Bayrakli şi Bornova, a precizat ministrul turc pentru Mediu şi Planificare Urbană, Murat Kurum.

Seismul s-a produs la 16,5 kilometri distanţă faţă de districtul Seferihisar din Izmir, potrivit Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi situaţiilor de urgenţe.




Seismul a fost resimţit în toate oraşele apropiate, dar şi în cel mai mare oraş al Turciei, Istanbul, aflat la o distanţă de 540 de kilometri spre nord, a anunţat radioteleviziunea publică turcă, TRT.

Echipele de intervenţie au început deja să lucreze la faţa locului, a anunţat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan într-un mesaj publicat pe Twitter.

TRT a prezentat imagini cu o clădire prăbuşită în districtul Bornova din Izmir, mai multe autoturisme îngropate sub dărâmături şi numeroşi oameni care îşi părăseau locuinţele în timp ce erau cuprinşi de panică.

Imaginile transmise la televiziune arată şi numeroşi localnici care se alătură eforturilor depuse de echipele de intervenţie care au sosit lângă ruinele unei clădiri prăbuşite în Izmir. Imobilul avea şapte etaje şi includea 21 de apartamente.

Seismul a declanşat un mini-tsunami în Seferihisar, a declarat Huseyin Alan, directorul Camerei de Inginerie Geologică din Turcia, care i-a îndemnat pe rezidenţi să se îndepărteze de clădirile locale.

Cel puţin patru replici majore au fost înregistrate, a precizat acelaşi oficial turc.

Şi în Grecia, mai multe clădiri de pe insula Samos au fost avariate în urma puternicului seism care s-a produs în proximitatea acestei insule greceşti, ale cărei sisteme de comunicaţii au fost sever afectate.




Sursa: Agerpres

leave a reply