Banner Mobilier Magazin BIG Mag

UN NOU TURNEU DE FOTBAL ÎN SCOP CARITABIL

 

Seria turneelor de fotbal în sală în scop caritabil continuă la Lugoj. Un nou eveniment de acest fel va avea loc în weekend la Sala Sporturilor “Lavinia Miloșovici”. Turneul, organizat de arbitrul Gabriel Goloșie, va reuni nu mai puțin de 20 de echipe din oraș, dar și din întreg județul care vor juca pentru a o ajuta pe Alexandra, o fată de 12 ani din Lugoj diagnosticată cu o boală rară la nivelul feței.

Gabriel Goloșie, organizator turneu caritabil:

 Turneul va avea loc sâmbătă și duminică, în două zile. Vor participa echipe din județ și nu numai. Din oraș Rieker, Autoliv, Amicii Veseli, Arbitri, Hella. De asemenea echipele din zonă: Știuca, Boldur, Darova, Recaș și Răuț. Se va achita o taxă de participare? Da, ca și la Buziaș, unde am fost invitați de către prietenul nostru Cosmin Loga și am pus 400 de lei de echipă. Acum suntem 20 de echipe și dacă punem aceeași sumă se vor strânge 8.000 de lei. Spectatorii care vor veni și ei vor putea să doneze? Desigur, vor fi amplasate una sau două cutii și fiecare este liber să facă ce simte.

 Banii adunați în urma turneului vor merge către Alexandra Gabriela Mustață, care în 2014 a fost diagnosticată cu o boală rară, numită sindromul wyborn-masson, o malformație arterio-venoasă care se manifestă prin sângerări masive la nivelul cavității bucale. Boala poate fi tratată la o clinică din Turcia, însă costurile sunt uriașe. Mama fetei, asistentă pe ambulanță la Lugoj, a reușit să adune o parte din bani, însă suma de care are nevoie pentru a-și salva copila este de 25.000 de euro, mult peste puterile ei financiare.

Ileana Olguța Cuza, mama fetiței:

Problema este că în urmă cu două săptămâni a reînceput sângerarea, atât din guriță cât și din năsuc. Actele s-au trimis la o clinică din Istambul. Am primit de dumnealor confirmarea că poate fi primită în clinică. Am primit o scrisoare medicală cu costurile estimative care se ridică la 25.000 de euro cel puțin, motiv pentru care a trebuit să lansez o campanie mediatică. Cum vi se pare ideea acestui turneu caritabil organizat pentru fetița dumneavoastră? Mi se pare o idee foarte bună și țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Câți bani aveți la dispoziție și de câți ați mai avea nevoie? Momentan în cont am undeva la 9.000 de euro. Deci până la 25 000 de euro mai sunt 16.000 de euro estimativ.

 Organizatorii turneului de fotbal speră să adune și ei o parte din banii necesari tratamentului, atât din taxele de participare achitate de echipe, cât și din donațiile spectatorilor. De asemenea, cei care doresc să o ajute pe Alexandra, pot dona și în conturile deschise la Raiffeisen Bank pe numele Cuza Ileana Olguța. Turneul se va derula sâmbătă de la ora 10, iar duminică de la ora 9.

 

leave a reply