Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Trei zile de doliu naţional după masacrul dintr-o școală din Belgrad.

Un elev a omorât mai mulți copii și un paznic.

Ministrul educaţiei din Serbia, Branko Ruzic, a anunţat că guvernul de la Belgrad decretează trei zile de doliu naţional după tragedia de miercuri, începând de vineri, 5 mai, şi până duminică, relatează Tanjug.
“Nimeni nu poate le poate da copiii înapoi părinţilor lor. Sistemul de securitate a existat, funcţiona şi supravegherea video, a fost prezent şi agentul de pază al şcolii”, a spus Branko Ruzic.
Miinistrul a mai afirmat că ştie despre un incident de ‘bullying’ la care a fost supus autorul atacului într-o şcoală privată de actorie. El pare să-şi fi tăiat buza în acest incident.
Potrivit n1info, şeful poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, a afirmat că autorul atacului a sunat la poliţie şi a spus că numele lui este Kosta Kecmanovic şi că a împuşcat mai multe persoane. Atacul a fost anunţat însă mai întâi de directorul adjunct al şcolii, în jurul orei locale 08:40.

Potrivit lui Milic, dintre cei opt elevi ucişi şapte erau fete şi unul băiat, cinci dintre victime având 14 ani, două 12 ani şi una 13 ani. Acesta a mai declarat că suspectul a plănuit atacul luni de zile deşi motivul său este neclar şi nu a făcut referire la el în convorbirea cu poliţia.
Şeful poliţiei susţine că atacatorul plănuia să ucidă copii, avea o listă şi chiar un plan pentru intrarea şi ieşirea din şcoală.
“La sosirea la şcoală, membrii MUP (trupele de intervenţie ale poliţiei) l-au imobilizat pe criminal. A ales data de astăzi pentru că sala de istorie era aproape de ieşirea din şcoală”, a adăugat Veselin Milic, potrivit b92.net.

“Avea patru cocktailuri Molotov în geantă, iar imediat după ce a ajuns la şcoală, a împuşcat agentul de pază. Din uşa clasei a împuşcat profesoara, iar apoi pe elevi”, a spus Milic.
Potrivit naslovi.net, tatăl lui Kosta Kecmanovic, adolescentul suspectat de uciderea a nouă persoane la şcoala elementară ‘Vladislav Ribnikar’, a fost arestat, a declarat ministrul de interne Bratislav Gasic într-o conferinţă de presă.
Ministrul sănătăţii, Danica Grujicic, a declarat că o fată este în stare critică, iar în centrul de urgență se mai află trei copii.

leave a reply