Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TRANSFER INEDIT ÎN FOTBALUL LUGOJEAN

Echipa de fotbal CSM Lugoj este foarte aproape de un transfer inedit și în premieră pentru orașul de pe Timiș. Un jucător de origine japoneză este în probe de trei săptămâni la formația lugojeană și dacă problemele în ceea ce privește viza jucătorului vor fi soluționate, acesta va putea începe returul sub comanda lui Cosmin Petruescu. Numele jucătorului este Shimizu Yuki și deși are doar 19 ani, acesta a mai cochetat cu fotbalul din Europa, evoluând șase luni în Polonia.

Cosmin Petruescu, antrenor CSM Lugoj:

Deocamdată nu este o certitudine. Este doar o dorință a noastră de a-l transfera pentru că întâmpinăm unele probleme cu transferul, cu viza, pentru că vine într-o țară foarte îndepărtată. Este un jucător interesant care mi-a fost propus de un om de fotbal din Timișoara, domnul inginer Miatov, fostul președinte de la Auto Timișoara. Jucătorul are o oarecare cultură fotbalistică în special în ceea ce privește partea europeană, pentru că a evoluat șase luni în Polonia la echipa secundă a unei grupări de prima ligă și din acest punct de vedere sper ca integrarea lui să se facă mult mai ușor, chiar dacă diferă foarte mult bucătăria românească față de cea japoneză, diferență de cultură, dar dar mă bucur că am în echipă jucători care vorbesc și înțeleg limba engleză și din acest punct de vedere comunicarea cu el și integrarea lui se poate face mai ușor.

 Tehnicianul mai spune că deși jucătorul nu are o talie impresionantă, acesta este dotat cu calități tehnice foarte bune, este rapid, poate să joace atât fundaș cât și mijlocaș stânga și se descurcă foarte bine și pe partea dreaptă. De asemenea, consideră că achiziționarea unui jucător de pe alt continent constituie și o bună oportunitate de promovare a fotbalului lugojean pe alte meleaguri.

Cosmin Petruescu, antrenor CSM Lugoj:

Ar fi o premieră pentru Lugoj transferul unui jucător japonez?  Da, m-am gândit și eu la lucrul acesta, dar important este să experimentăm, el să confirme și de ce nu să ducem și să ne promovăm imaginea clubului și a orașului și în alte zone, dacă se poate și în alte țări, pe alte continentel. Nu mi s-ar părea un lucru rău, din contră, cred că ar avea toată lumea de câștigat cu o astfel de promovare pozitivă.

 Shimizu Yuki pare a se fi acomodat foarte bine la Lugoj. Doar mâncarea îi crează probleme, știindu-se diferențele mari dintre bucătăria românească și cea japoneză.

Shimizu Yuki, fotbalist:

Îmi place foarte mult la Lugoj, am reușit să mă integrez foarte bine, mă înțeleg cu colegii. Singura problemă este mâncarea, pentru că bucătăria japoneză este foarte diferită de cea românească, în rest toate lucrurile merg bine. De asemenea antrenorul echipei, Cosmin Petruescu m-a ajutat foate mult să mă adaptez. Sper să îmi aduc aportul și să ajut cât mai mult echipa Lugojului să-și îndeplinească obiectivele.

 Dacă lucrurile în ceea ce privește viza merg bine, săptămâna viitoare jucătorul japonez va fi oficial legitimat la CSM Lugoj.

leave a reply