meia.ro

Titu Bojin revine în politica mare din județ

Președinte interimar al organizației județene a PUSL Timiș, Titu Bojin va accepta să candideze pentru orice funcție, la nivel local sau central, pe care i-o va cere partidul

După o pauză ce a lăsat loc de speculații, iată că Titu Bojin, unul din cei mai cunoscuți politicieni ai județului din ultimii 30 de ani, revine în forță ca președinte interimar al organizației județene a PUSL

,,Am vrut să renunț la politică dar am fost impulsionat de rugămințile prietenilor, în contextual actual în care lucrurile nu merg bine la nivelul județului Timiș.Și așa cum mă știți că nu pot să stau și doar să privesc la tot ce se întâmplă, am decis să revin, un rol important avându-l conducerea PUSL de la nivel central și ,”nasa mea” Maria Grapini, care au insistat foarte mult să preiau conducerea interimară a organizației județene Timiș a PUSL,, a spus Titu Bojin.

Referitor la activitatea ultimilor 7 ani a conducerii Consiliului Județean, 4 ani, președinte fiind Călin Dobra și ultimii 3 ani, Alin Nica, Bojin a spus că din păcate trăiește o mare deziluzie…,,Nici un mare proiect așteptat de timiseni nu s-a finalizat, ba din păcate, nici măcar nu s-a început.Și mă refer aici la noul stadion, la o sala polivalentă , la un drum de legătură cu autostrada.Sunt prieten cu ambii președinți de Consiliu județean din ultimii 7 ani, și cu Dobra și cu Alin Nica dar cu regret o spun, nici unul nu a finalizat vreun proiect major pentru județ.

Ce pot să spun despre actualul președinte al Consiliului Județean care m-ai mult lipsește de la muncă; în astfel de funcții trebuie să fii dedicat 100% activității. Nu e simplu să fii gospodarul județului.Și ce este îngrijorător este că în ultimii ani au existat excedente imense ale bugetului Consiliului Județean, ceea ce este inadmisibil, acest lucru grevand pe investițiile din județ care au fost grav afectate,, a mai spus Bojin.

Un cuvânt de apreciere , în schimb, a avut Titu Bojin la adresa actualului ministru al transporturilor Sorin Grindeanu despre care a avut numai cuvinte de laudă pentru faptul că a făcut că lucrurile să se miște bine în acest minister, câteva proiecte fiind în derulare printre care sunt și unele ce vizează județul nostru: legătură de la Sanandrei cu autostrada, porțiunea de 11 km de la Margina, pe autostrada A1, calea ferată Caransebeș-Arad, modernizarea Gării de Nord Timișoara, s-a dat drumul și la autostrada Moldovei și la alte mari proiecte de infrastructură, ceea ce arată că la Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu face treaba foarte bună,, a spus Bojin în continuare.

Cât despre activitatea politică din ultimele 3 luni, Titu Bojin, devenind președinte interimar al organizației județene PUSLTimis din ianuarie a.c., acesta a reliefat faptul că numărul membrilor de partid se ridică la 665, 65 venind la insistențele președintelui Bojin, funcționând la această dată filiale ale PUSL în 68 de localități din județ. Există deja 20 de candidați de primari, inclusiv în municipiul Lugoj.

,,Ne dorim să avem primari aleși, în cel puțîn 7-8 localități, inclusive orașe și consilieri locali, în cel puțîn 45-50 de localități și sperăm să avem la nivel local 6-7%, candidând singuri pe liste. La nivel central se va stabili cu cine ne vom alia pe liste comune pentru alegerile generale.

Cât despre mine, în acest moment nu mi-am propus să candidez pentru o anumită funcție…voi asuma decizia conducerii partidului, indiferent dacă va fi o candidatura pentru o funcție în conducerea județului, în Parlamentul României sau orice altă funcție la nivel de partid.

După Sărbătorile Pascale vom munci la întocmirea unui program de guvernare locală cu care să venim în întâmpinarea alegătorilor din județ, cu obiective dorite de mulți ani în Timiș,, a mai spus Titu Bojin.

leave a reply