meia.ro

Tineri de 16 și 18 ani prinși cu droguri în curtea Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara

Doi tineri de 16 și 18 ani au fost prinși de jandarmi, în curtea Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara, având asupra lor droguri și un cântar. Potrivit jandarmilor, tânărul de 18 ani este recidivist.
Inspectorul Școlar General Aura Danielescu a transmis că tinerii au intrat în curtea liceului printr-o zonă aflată în construcții.
Subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, fost director al Colegiului Național Bănățean a explicat că, pentru a preveni traficul de droguri în școli sau în preajma lor, profesorii sunt cei care ar trebui să fie formați și conștientizați în legătură cu riscurile la care sunt expuși copiii.
“Este foarte important ca sistemul dirigințial și de cadrelor didactice în totalitatea lor, să conștientizeze aceste riscuri și să recunoască și imediat să ajute organele competente în momentul în care apar astfel de de situații. Un portar, pe lângă care trec o mie de copii într-o zi e destul de greu să se identifice astfel de situații, dar profesorii sunt cei care sunt toată ziua împreună cu acești copii și ei sunt primii care ar trebui formați și ar trebui să conștientizeze riscurile la care acești copii sunt expuși”, spune Sorin Ionescu.

În cazul tinerilor găsiți cu droguri în curtea Colegiului Tehnic de Vest, care sunt din afara liceului, jandarmii au sesizat Poliția pentru cercetări, cazul fiind de competența DIICOT.

leave a reply