Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TIMIȘOARA AR PUTEA GĂZDUI O BAZĂ NATO

Timişoara este luată în calcul pentru a găzdui o bază militară NATO, în cazul în care României îi va fi atribuit comandamentul de trei stele de tip Land Command Component, scrie News.ro. 400 de militari ar putea fi cantonaţi în orașul de pe Bega, anunţul fiind făcut sâmbătă de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale (PSD):

În perioada următoare, MApN își dorește să investească foarte mult în garnizoana Timișoara. Avem un plan foarte serios și foarte riguros de măsuri privitor la acest lucru. Ține și de înzestrare, dar și de încadrare, pentru că în planificarea armatei române Timișoara trebuie să redevină ceea ce a fost întotdeauna, adică un centru foarte bine conturat și din punct de vedere al reprezentării în cadrul sistemului național de apărare.

Alianţa Nord Atlantică intenţionează să organizeze comandamente noi în Europa, iar ţara noastră s-a oferit să găzduiască unul consacrat mobilizării rapide a forţelor aliate pe teritoriul Europei.

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale (PSD):

Suntem într-o analiză foarte serioasă, astfel încât dacă României îi va fi atribuit prin noua organizare a comandamentelor NATO comandamentul pe care România s-a oferit să îl găzduiască, comandament de trei stele, una dintre opțiunile plauzibile pentru ca acest comandament să își desfășoare activitatea ar putea fi, de ce nu, Timișoara.

Dacă se va opta pentru această variantă, în capitala Banatului ar urma să îşi desfăşoare activitatea 400 de ofiţeri NATO, ceea ce înseamnă o dezvoltare socio-economică a zonei. Mihai Fifor a mai anunţat la Timişoara şi că în următoarea perioadă se vor face angajări masive în Armată.

leave a reply