Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Thrillerul „Everbody Knows”, cu Penelope Cruz şi Javier Bardem, deschide Festivalul de la Cannes

Thrillerul „Everbody Knows”, regizat de iranianul Asghar Farhadi, cu Penelope Cruz şi Javier Bardem în distribuţie, va fi proiectat în deschiderea Festivalului de film de la Cannes 2018, fiind inclus şi în competiţia oficială, potrivit organizatorilor prestigiosului eveniment.

Aceasta este pentru prima dată în ultimii şase ani când filmul care deschide Festivalul de la Cannes este inclus şi în competiţia oficială.

Farhadi a câştigat un premiu Oscar şi un Urs de Aur, la Festivalul de film de la Berlin, în 2011, pentru lungmetrajul „A Separation”, însă nu a obţinut niciodată un trofeu Palme d’Or, deşi următoarele sale două pelicule, „The Past” (2013) şi „The Salesman” (2016), au fost recompensate pe Croazetă pentru scenariu, respectiv rol principal feminin.

„Everybody Knows”, în care mai joacă argentinianul Ricardo Darin, prezintă povestea unei femei (Penelope Cruz), care se întoarce din Buenos Aires în satul său natal din Spania, împreună cu soţul şi copiii ei.

 Cruz şi Bardem formează cuplul de aur al cinematografiei spaniole şi au jucat în mai multe filme împreună, inclusiv „Loving Pablo”, lansat anul trecut.

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes va avea loc în perioada 8 – 19 mai.

Anul acesta, preşedintele juriului competiţiei oficiale este actriţa australiană Cate Blanchett.

leave a reply