Banner Mobilier Magazin BIG Mag

SUTE DE PARTICIPANȚI LA “MARȘUL PENTRU VIAȚĂ”

Manifestarea civică de sprijinire a vieții copiilor nenăscuți și a femeilor aflate în criză de sarcină, intitulat “Marșul pentru viață”, un eveniment premieră pentru Lugoj, a adunat sâmbătă în municipiul de pe Timiș, aproape 500 de participanți de toate vârstele și confesiunile din oraș. Manifestarea a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Lugoj, împreună cu cel din Făget, și au participat toate cultele din oraș. Acțiunea a avut ca motto “o lume pentru viață”.

Ioan Cerbu, protopopul ortodox al Lugojului:

Anul acesta am reușit să organizăm o deplasare foarte frumoasă și să arătăm prin acest marș pentru viață că și Biserica Ortodoxă și celelalte culte de aici din Lugoj au aceeași dorință, adică prioritate are viața. Noi nu am solicitat și nu solicităm prin cuvântul nostru o intervenție prin lege care să rezolve problema avorturilor, dar am dorit prin ceea ce am comunicat noi, prin prezența noastră, prin participarea noastră să artăm că viața are prioritate și că suntem întotdeauna alături de femeile care sunt în criză de sarcină, femeile care sunt în prag de avort

Demonstranții pașnici au parcurs traseul Podul de Fier –  Catedrala Greco-Catolică, loc în care au poposit preț de câteva minute pentru a spune o rugăciune, apoi au continuat spre Primărie și Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”. Evenimentul s-a încheiat cu o slujbă religioasă.

leave a reply