Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Studiu: O treime dintre români cred că o vor duce tot mai greu cu banii

Teama de ratele bancare în continuă creștere este aproape la fel de mare ca spaima de a rămâne fără serviciu. Studiul unui fond de investiţii arată că o treime dintre români cred că o vor duce tot mai greu cu banii, în ciuda creşterii economice-record. De aceea, tot mai mulţi fac economii şi încep să le pună să producă în investiţii imobiliare ori pensii private pentru bătrâneţe.

Astfel, românii se tem de majorarea cursului de schimb şi de creşterea ratelor, scrie digi24.ro. Mai precis, 21% dintre cei care au participat la studiu, faţă de doar 17% în urmă cu doi ani. 2 din 5 români se tem de criza financiară. 

28 de procente dintre români se tem că rămân fără serviciu. Numărul lor este mai mic cu patru la sută, conform studiului făcut de un fond de investiţii, dar nu din cauza încrederii în politica economică a statului, arată alte cifre. 70 de procente dintre cei chestionaţi îşi planifică mai bine cheltuielile şi mulţi încep să pună conştincioşi bani de-o parte.

38% dintre cei chestionaţi se bazează pe al doilea loc de muncă pentru câştiguri suplimentare, faţă de 31% acum doi ani. Investiţia într-o pensie privată este o opţiune pentru 25% dintre români.

sursa: romaniatv.net

leave a reply