Banner Mobilier Magazin BIG Mag

SPITALUL NU ARE BANI PENTRU TOMOGRAF

Spitalul din Lugoj are în continuare nevoie de aparatură medicală. Un tomograf computerizat care să deservească non-stop spitalul ar prezenta, în viziunea directorului unității sanitare, un mare avantaj. De altfel, actualul șef, medicul chirurg Erwin Floroni a specificat acest lucru încă din planul de management cu care s-a prezentat la concursul de manager, câștigat în august anul trecut. Fiind un spital dotat cu Compartiment de Primiri Urgențe, la spitalul lugojean ar trebui să existe un tomograf computerizat, și asta după spe­ci­fi­cațiile guvernamentale. Directorul spitalului a înaintat încă din luna decembrie o cerere la Ministerul Sănătății pentru un tomograf, dar, după aproape trei luni, răspunsul se lasă încă   aș­teptat. Un mână de ajutor a venit de la Consiliul Județean Timiș, care recent, a dirijat spre spitalul lugojean 500.000 de lei, ca sprijin pentru achiziționarea unui tomograf, însă un astfel de aparat costă de la 300 000 de euro. Directorul spitalului spune că va căuta sprijin la Primăria Lugoj pentru a acoperi diferența.

Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj:

Din păcate niciodată nu am avut banii necesari. Un computer tomograf începe undeva de la 300 000 de euro plus TVA. În momentul de față Consiliul Județean ne-a alocat 5 miliarde, asta înseamnă puțin peste 100 000 de euro. Le mulțumim totuși, putem cupăra aparatură de 5 miliarde, dar sub nicio formă computer tomograf. Nu ați putea solicita bani de la Primărie care să completeze suma necesară? Ba da, dar ar însemna să mai dispuna Primăria de 10 miliarde cel puțin ca să completeze cele 5 miliarde și să putem lua computerul tomograf. Rămâne să discut cu domnul primar să vedem ce opțiune avem și ce putem face.

La ora actuală, în incinta Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” funcționează un tomograf aparținând unei firme particulare. Orarul de funcționare este de dimineața și până la ora 18., de unde și inconvenientele: pacien­ții aduși pe timp de noapte sau după ora 18 nu pot benefi­cia de expertiza medicală o­ferită de tomograful computerizat.

leave a reply