Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă proteste

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) anunţă că vor declanşa proteste luna viitore, nemulţumiţi că unele categorii de funcţionari publici au avut de suferit în urma aplicării legii privind salarizarea personalului din sistemul bugetar şi că au avut parte de scăderi salariale, în loc să beneficieze de creşteri. Preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu, spune că în anumite instituţii scăderea este, în medie, de 200 de lei.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a transmis marţi un comunicat prin care anunţă declanşarea unor acţiuni de protest în perioada următoare: „SNFP consideră oportună declanşarea în perioada imediat următoare de acţiuni sindicale, motivat de faptul că Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar nu şi-a atins obiectivele propuse. La fel ca şi în cazul angajaţilor din poliţie sau din sistemul penitenciar, o mare parte a funcţionarilor publici şi a personalului contractual din administraţia publică nu a beneficiat de creşteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări ca urmare a aplicării noilor reglementări salariale si fiscale”.

Sursa citată menţionează că în această situaţie se află angajaţii din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Garda de Mediu, Inspecţia Muncii, ANPIS, ANOFM, prefecturi, dar şi angajaţii din ministerele Culturii, Tineretului şi Sportului, Transporturilor, Direcţiilor de Sănătate Publică.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat pentru News.ro, că până în 5 aprilie se vor încheia pregătirile legale pentru declanşarea acţiunilor de protest.

„Până pe data de 5 aprilie terminăm pregătirile legale pentru declanşarea unor acţiuni de protest. Mă refer la două tipuri de acţiuni de protest – atât un miting mare în Bucureşti, cât şi acţiuni greviste, acolo unde lucrurile sunt mai acute, cum ar fi Protecţia Consumatorului, Garda de Mediu, direcţiile judeţe de tineret şi sport. Acolo au pierdut salarizare prin aplicarea legislaţiei fiscale”, a afirmat Sebastian Oprescu.

sursa: romaniatv.net

leave a reply