Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu
Mobila de calitate

Euro News

România provoacă îngrijorare în UE privind evoluția Covid-19

Şapte state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, înregistrează o evoluție a epidemiei de Covid-19 care provoacă îngrijorare prin numărul crescut de cazuri noi și de spitalizări, cu riscul creșterii ratei mortalității, pe fondul epuizării personalului medical, a anunțat joi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC).

Cele șapte țări sunt: Bulgaria, Croaţia, Malta, Republica Cehă, România, Spania şi Ungaria, arată raportul de evaluare a riscurilor întocmit de ECDC, agenţie însărcinată cu monitorizarea epidemiilor.

Ce spune raportul și vizează direct România:

  • sistemul medical este sub presiune, în epuizare, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor la ATI;
  • îmbunătățirile făcute în gestionarea cazurilor de Covid-19 s-au dovedit insuficiente și ineficiente pentru a evita moartea pacienților vulnerabili;
  • implementarea unor reguli mai stricte, care să diminueze impactul ridicat al bolii până la moderat;
  • chiar și cu punerea în aplicare strictă a regulilor, riscul general al Covid-19 rămâne la fel de mare pentru populație în general și foarte mare pentru indivizii vulnerabili.

„În aceste țări se observă deja rate crescute sau ridicate ale deceselor (începând cu 13 septembrie, în Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Malta, România și Spania) sau vor fi vizibile în curând.

În unele regiuni ale acestor țări sistemul medical este deja sub presiune, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor de spital și de la ATI, cu un nivel de oboseală ridicat în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Îmbunătățirile care au fost făcute în gestionarea cazurilor, tratamentul de susținere și îngrijirea (bolnavilor de Covid-19 – n.r.) nu sunt încă suficiente pentru a evita boala severă și moartea într-o proporție mare a pacienților vulnerabili.

Implementarea unor reguli mai stricte, care s-au dovedit eficiente în controlul epidemiei în toate statele UE/SEE și în Marea Britanie, în primăvara anului 2020, pare a fi singura strategie care să asigure un impact moderat (spre deosebire de cel ridicat) al bolii asupra indivizilor și asupra asigurării asistenței medicale.

Prin urmare, în aceste țări, chiar și cu punerea în aplicare strictă a regulilor, riscul general al Covid-19 rămâne la fel de mare pentru populație și foarte mare pentru indivizii vulnerabili, se spune la pagina 10 a raportului de 27 de pagini.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

europalibera.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi şi în prima partea...

Direct la Subiect

Cum distingem, prin atâta zgomot, ce ni se potrivește și ce nu? Este unul dintre principiile după care se ghidează Răzvan Serghei. Proiectul său,...

Fotbal

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la turneul final EURO 2024, după ce s-a impus în fața echipei Israelului cu scorul de 2-1,...

Direct la Subiect

Călin Celău este deja un nume consacrat! Hair artistul este preferatul multor vedete din zona de vest a țării și a avut colaborări cu...