Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ROBOȚII BRĂNIȘTENILOR, LOCUL II PE ȚARĂ

Doi elevi de la Colegiul Tehnic Valeriu Braniște din Lugoj au creat roboți cu care au câștigat locul al doilea pe plan national la concursul “Made for Europe”, desfășurat în perioada 12-14 aprilie la Constanța. Elevii sunt în clasa a X-a la electronică și automatizări și sunt coordonați de profesorul Robert Boagiu. Concursul organizat de Ministerul Educației nu a fost deloc ușor, în competiție fiind înscrise nu mai puțin de 131 de proiecte, însă lugojenii au reușit să impresioneze juriul și să ocupe locul II pe țară.

Nicolas Novac, câștigător locul II:

A fost foarte greu, am muncit foarte mult în echipă. Îi mulțumim domnului director și domnului profesor coordonator pentru susținere . Eu am prezentat un robot controlat prin gesturi, iar colegul meu a prezentat un robot cu comandă vocală. Amândoi am muncit foarte mult pentru a realiza acești doi roboți.

Ovidiu Simota, câștigător locul II:

A fost destul de grea pregătirea, ne-am pregătit foarte mult, din timp. La concurs cum a fost? Ce anume ai prezentat juriului? Eu am prezentat partea software a robotului, programarea lui care a fost realizată în C++, telecomanda care a fost realizată cu ajutorul butoanelor și a codurilor din spate.

Robert Boagiu, profesor coordonator:

Atuurile noastre au fost configurația roboților și prezentarea în sine a elevilor din clasa a X-a. Este o mândrie pentru colegiu faptul că au câștigat locul II? Cu siguranță este o mândrie pentru că este un concurs național și pe viitor sperăm să fie mai bine. Cum ați confecționat acești roboți? Ce muncă ați depus? Acești roboți sunt alcătuiți din două părți, partea fizică și partea de soft, adică programul care a fost realizat în C++.

 Conducerea Colegiului Tehnic Valeriu Braniște consideră că rezultatele obținute de elevi reprezintă o consecință a perseverenței în a implementa proiecte europene.

 Cosmin Gheorghe, director Colegiul Tehnic Valeriu Braniște:

Pentru noi este o confirmare a faptului că proiectele europene desfășurate la Colegiul Tehnic Valeriu Braniște au rezultate finale apreciate la nivel național. Suntem perseverenți în a implementa proiecte europene, acestea se finalizează, iar rezultatele acestor proiecte rămân în școală. Generațiile care vin beneficiază de aceste proiecte europene și de toată experiența de învățare dobândită și se perpetuează de la un an la altul. Suntem foarte mulțumiți că în acest fel, agenții economici din Lugoj văd că în domeniul acesta al roboticii, electronică și automatizări facem pași uriași. Sunt mândru de rezultatele elevilor noștri, sunt mândru de faptul că profesorii înțeleg că doar alături de elevi putem reuși.

Elevii de la Valeriu Braniște au spus că nu se vor opri aici, deși locul II îi mulțumește într-o oarecare măsură. Aceștia și-au propus ca anul viitor să fie primii pe țară.

leave a reply