Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Rezultatele testelor de coronavirus pentru personalul medical din Lugoj. Care este situația la ora actuală

A fost reluată și activitatea în Secției ATI, care a fost închisă pentru 24 de ore

Lugojul rămâne doar cu cele trei cazuri de COVID-19, descoperite la mijlocul săptămânii. Conform surselor Lugojeanul.ro, niciuna dintre cele 17 persoane testate, din rândul personalului medical, nu este pozitivă. În momentul de față, aceștia sunt încă în perioada de izolare de 14 zile. A fost reluată și activitatea în Secției ATI, care a fost închisă pentru 24 de ore, pentru dezinfecție terminală.

Vă reamintim că ancheta epidemiologică la spitalul din Lugoj a fost demarată, după ce marți, 24 martie, cel de-a doilea test făcut unei paciente de 59 de ani, internate la ATI a ieșit pozitiv.

Femeia, mama unei doctorițe din spital, s-a întors din Germania, iar în data de 20 martie, s-a prezentat la compartimentul de urgențe al spitalului lugojean. I-a fost administrat tratament, în condiții de izolare, ulterior recoltându-se probe pentru testul COVID-19, rezultatul inițial fiind unul negativ. Marți, 24 martie, s-a repetat testul și a ieșit pozitiv. Pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli infecțioase”Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Tot marți, au mai fost testate două persoane și au ieșit pozitiv. Un pacient de pe secția ATI și fiica femeii bolnave, medic la secția de urgență a spitalului din Lugoj. Cu toții se află în prezent internați la Spitalul Clinic de Boli infecțioase ”Dr. Victor Babeș”.

sursa: lugojeanul.ro

leave a reply