Banner Mobilier Magazin BIG Mag

REUNIREA ECHIPEI DE VOLEI

Echipa de volei CSM Lugoj s-a reunit ieri pentru viitorul sezon competițional, în prezența primarului Francisc Boldea, a directorului CSM Lugoj, Marius Maier și a președintelui secției Dan Brudiu. Ineditul acestui an este faptul că lotul de jucătoare este compus în majoritate din lugojence, fapt remarcat și de primarul Francisc Boldea.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

În fiecare an, de 10 ani suntem în Superligă. Anul trecut am obținut cea mai frumoasă performanță din istorie, locul cinci, suntem  în Cupa Challenge. Sperăm să ne comportăm frumos în decembrie în această competiție. Le-am dat ca targhet să rămânem în play- off, adică în primele 6 dacă e posibil. Au revenit cele mai bune jucătoare pe care le-am avut. Avem 9 lugojence din 14 în lot, 10 în total cu tot cu Vasile Canea, dacă luăm și banca tehnică.  Nu am mai avut așa ceva, semn că de la junioare putem lua jucătoare pentru Superligă.  Acesta este un lucru minunat. Restul ține de asigurarea condițiilor, de antrenamente, au sala la dispoziția lor, au vestiare, au tot ce le trebuie. În ceea ce privește partea financiară,  aceasta niciodată nu o să ajungă, dar sperăm noi să fie bine. 

Dan Brudiu- președintele secției de volei a CSM Lugoj

Am încercat anul acesta o construcție nouă, în care să punem accent și pe jucătoarele din Lugoj care dintr-un motiv sau altul au întrerupt activitatea un an de zile, să aducem și junioare de la Clubul Sportiv Școlar care pot intra în vederile echipei și pot intra în echipa de prima ligă și să reducem numărul de jucătoare străine din lot. Avem un lot de 14 jucătoare, echilibrat pe posturi. Am reușit să facem și puțină concurență pe posturi. 9 sportive sunt lugojence, restul sunt cu prelungire de contract, Petra Kauc și Roman care sunt din afara Lugojului plus aceeași echipă tehnică, alcătuită din …cu preparator fizic Vasile Canea.Eu sunt foarte mulțumit. Zic că lotul pe care îl avem este cel puțin la nivelul lotului de anul trecut. Campionatul în schimb care vine este un campionat mai greu.

Lotul lugojean din acest an are în componență 14 jucătoare. Din Lugoj sunt următoarele: Diana Balintoni, căpitanul echipei,  Bianca Albăstroiu, Ionela Canea, Andra Badiu, Laura Lungu, Georgiana Popa, Alexandra Panțiru, Adriana Rotaru și Patricia Bărbulescu. Acestora li se adaugă Andreea Petra de la Târgu Mureș, Daiana Roman de la Baia Mare, Tamara Ignjic din Serbia, Nina Kocic din Serbia și Alexandra Cauc de la Timișoara. Antrenor este Segrt Ugljesa, iar preparator fizic, Vasile Canea. Ionela Canea, una dintre jucătoarele de bază ale echipei are încredere în actualul lot de jucătoare și în faptul că acesta poate reedita performanța de anul trecut, calificarea în Cupa Challenge, deși nu va fi deloc ușor.

Ionela Canea- jucătoare

Pornesc cu gândurile de a ajuta cât mai mult echipa actuală, de a da tot ce-i mai bun și sperăm la niște rezultate bune. Cum vezi lotul actual care este la dispoziție? Cum îți apreciezi noile colege? Încă sunt în perioada de pregătire. Avem multe lucruri de acumulat și de pus la punct, dar eu cred că vom face o figură frumoasă în anul care urmează. Am încredere că așa va fi.

Concurența va fi una acerbă anul acesta în campionat, spun reprezentanții echipei lugojene. Sunt mai multe echipe, iar unele dintre ele s-au întărit considerabil.

leave a reply